Marcinto Portugal

Good taste starts with good photo’s

Marcinto Portugal importeert de beste delicatessen uit Portugal; van de beste olijfolie, sardines tot aan olijven, kruiden en kazen. Voor het zetten van een nieuwe op de Nederlandse markt was er een sterke behoefte aan krachtige en smaakvolle nieuwe beelden. Niet alleen ter versterking op de webshop maar ook voor de onlinekanalen als nieuwsbrieven én social media.

Hiernaast was er ook behoefte aan strakke productfotografie; Marcinto Portugal werkt met diverse leveranciers. Er moest één lijn worden getrokken in de fotografie om het totale assortiment op een professionele manier te laten zien aan de klant.

In overleg met eigenaresse Marion ging ik aan de slag met het maken van een passend concept en beeldtaal voor Marcinto; hier lag alles nog open dus de zoektocht begon bij het bepalen van de stijl van de fotografie. Deze moest verfijnt zijn, bourgondisch en een verwijzing hebben naar de restaurantsfeer in Portugal.

Deze visie is uitgevoerd in een gestylede shoot waarin ik aan de slag ging met diverse tafelsettings en gerechten. Hiervoor verzamelde ik alle benodigde props, serviezen en ingrediënten. Ook maakte ik strakke en technisch kloppende productfoto’s voor op de productpagina’s van de webshop. Een direct zichtbaar resultaat: een grote beeldbank die op diverse manieren kan worden ingezet!

Client: Marcinto Portugal

Photography & styling: Lianne Huizing

Date:

Tags: