Blog

Online zichtbaarheid vergroten voor House Of Crete

Het mooie landschap van Kreta, de Middellandse Zee en het klimaat: dit alles proef je terug in de producten van House of Crete. Daar waar zij voorheen met name de focus legde op het offline verkopen van hun wijnen, olijfolies en honing bij lokale verkooppunten en op markten, ontstond afgelopen jaar door de recente ontwikkelingen een grote behoefte om te gaan digitaliseren.

Zo kwam ik met Andreas en Gideon in contact.  De eerste en grootste behoefte was het professionaliseren van de webshop. Online liepen de verkopen steeds beter, om deze nog verder te stimuleren was er grote behoefte aan een betrouwbare uitstraling.  Nieuwe duidelijke productfoto’s; dát was de grootste wens.

Hiernaast was er een vraag naar sfeervolle beelden om de website karakter te geven. Want de lekkerste producten verdienen het om ook zo in beeld gebracht te worden.

Voor mij letterlijk een heerlijke opdracht om mee aan de slag te gaan. In overleg bespraken we de stijl van de productfotografie; depte door een kleine slagschaduw of helemaal schoon gesneden op een witte achtergrond. Deze laatste optie bleek de voorkeur te hebben.

Aan de hand van een aantal moodboards bespraken we de stijl voor de sfeerfotografie van de producten. Dit werd een frisse, heldere stijl; eentje die doet denken aan de zomers op Kreta. Voor hun kerstpakketten hield ik deze sfeer aan, maar werkte ik met warm licht en feestelijke stylingitems.

Cratief, meedenkend en flexibel, dit is voor ons de kracht van Lianne en dit komt tot uitdrukking in onze professionele foto’s. – Andreas van Beek

Het mooiste compliment wat je als fotograaf kunt krijgen is als je vrijwel direct na oplevering de beelden overal terug kunt zien: op de website, social kanalen en in nieuwsbrieven. De online verkoop is nog verder toegenomen en inmiddels hebbe we weer een nieuwe samenwerking gehad; de sfeer-en productfotografie van hun zelfgemaakte honing chocolade.

DIGITALISERING

Heb je ook behoefte om te digitaliseren? Ik kan je helpen bij het bepalen wat hiervoor nodig is.  Of dit nu een sterke social media strategie is, update van je webshop of nieuwe foto’s van je producten. Neem hier een kijkje voor meer informatie over mijn diensten.