Backstage bij Selencia brandshoot

Wat is er nodig voor de lancering van een compleet nieuw merk?

Vanuit smartphonehoesjes.nl werd er in de zomer van 2020 een nieuw merk gelanceerd: Selencia. Duurzame, kwalitatieve en stijlvolle producten met een luxe uitstraling. Voor Selencia stond er al een duidelijke merkvisie vast geïnspireerd op een filterloze wereld en de kracht van de natuur.  De verschillende lijnen vinden in design en kleurgebruik hun oorsprong in de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht.

Met oog op de launch van dit nieuwe merk werd mij de vraag gesteld om mee te denken over hoe de merkwaarden op een krachtige en verhalende manier kunnen worden overgebracht op beeld. Er was behoefte aan een complete beeldbank, die naast de bestaande productfotografie, het verhaal van Selencia vertelt. Met 43 producten, met elk een andere design inspiratie en gebruiksaanwijzing kwamen we al snel tot de conclusie dat door middel van verschillende shoots we deze toepassingen wilden laten zien.

Het doel: een krachtige en verhalende filmrol creëren voor elk model waarbij er een afwisseling ontstaat tussen hero beelden, dagelijks gebruik, sfeerfotografie en productstills.

Aan de hand van een inspiratie sessie kwamen we tot een aantal producties die samen de identiteit van Selencia zouden gaan vormen:

De Heroshoot – Sterke identiteits beelden die Selencia vertegenwoordigen

De Lifestyleshoots – De stijl van Selencia vertaald in de dagelijkse lifestyle van de gebruiker. Drie shoots met (hand)modellen en sfeervolle stills.

De stillshoot – Voor elk van de vier elementen een uniek eenduidig stylingconcept geïnspireerd op het brandbook van Selencia.

 

Vervolgens heb ik voor elk concept een serie moodboards gemaakt. Vanuit hier heb ik de volledige productie op mij genomen. Van het regelen van modellen en locaties tot aan de volledige styling van de shoots. Twee weken van shooten en samenkomen volgde waarin we hard hebben gewerkt om de volledige filmrol tot leven te wekken. Met dank aan een geweldig leuk team van enthousiaste en getalenteerde mensen mogen we zeer trots zijn op het eindresultaat!

Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Lianne! Goede voorbereiding, georganiseerd en creatief. Ons merk Selencia en onze gedachtes erover qua vormgeving heeft ze goed vertaald en is zeer duidelijk neergezet. De communicatie tijdens dit project was ook erg aangenaam. Wij hebben met veel plezier samengewerkt! @Roshan van Laar – Smartphonehoesjes.nl

Al het beeldmateriaal is te zien in de product filmrol op de website van smartphonehoesjes.nl , op drukwerk en op de social media kanalen van Selencia. Ook op de kanalen van diverse resellers als bol.com en fashionchick.nl